تبلیغات
بیست - خواص گیاه کاکوتی

امروز:

خواص گیاه کاکوتی

فواید کاکوتی, کاکوتی کوهی


کاکوتی Ziziphora cliniopodiodes یکی از گیاهان دارویی از تیره نعنائیان است. این گیاه در نواحی کوهستانی ایران مانند ارتفاعات شهرستان بجنورد و جاجرم واقع درخراسان شمالی می روید. کاکوتی که در گویش محلی خراسان ” آنخ ” گفته می‌شود.

 چوپان‌ها و کوهنوردان برگ تازه کاکوتی را جمع آوری می‌کنند و چای آن را نوشیدنی گوارایی می‌دانند.

این گیاه چند ساله است و بوته‌های آن پرپشت و ارتفاع آن بین ۲۰ تا ۵۰ سانتی متر می‌باشد و در آذربایجان به آن کهلیک اُتی(Kəhlik oti) و یا ككلیك اوتی (Kəklik oti) (به معنای علف كبك) می‌گویند.

 

خواص  كاكوتی

*برای تقویت معده بسیار مناسب است و همچنین اگر بعد از غذا همراه با چای میل شود تاثیر دو چندانی خواهد گذاشت.

 

*هرچند برگ های كاكوتی را به منظور استفاده در ماست یا دوغ خشك كرده و در هر فصلی استفاده می كنند، اما بذر كاكوتی نیز به عنوان دارو مورد استفاده قرار می گیرد.

 

*برگ های كاكوتی سیــنه را ملایم كرده و اسهال را بند می آورد. دستگاه تنفسی را ضدعفونی می كند. مقوی معده است. همچنین خاصیت بادشكنی داشته و می توان در موارد نفخ معده جوشانده آن را مصرف كرد.

 

* 8کاکوتی دارای گل های بنفش است”از برگ های خشک شده و خردشده کاکوتی به عنوان طعم دهنده در دوغ استفاده می شود.استفاده از این گیاه کمی هم به عنوان ادویه در غذاها کاربرد دارد و عطر آن بسیار نزدیک به آویشن و Oregano است و برخی از دوغ های بسته بندی شده در ایران این ادویه را دارند.

* از آنجا که آنخ یا همان کاکوتی گیاهی است که هیچگونه عوارض جانبی ندارد و بسیار ارزان و در دسترس است مصرف آن را به شما توصیه می کنیم.چای کاکوتی بعد از غذا نه تنها مانند چای سیاه آهن بدن را دفع نمی‎کند بلکه هضم غذا را آسان می‎‎کند.

سانس کاکوتی, فواید عرق کاکوتی

 

طریقه ی مصرف کاکوتی
1. صفرابر: به صورت دم كرده صبح و عصر به جای چای میل شود. 3 گرم در 200 سی‎سی آب جوش 20 دقیقه دم گردد.

 

2.تب مالت:  كسانی كه تب مالت دارند از جوشانده كاكوتی استفاده كنند.

 

3. رماتیسم: اشخاصی كه رماتیسم دارند می‎توانند از كاكوتی استفاده كنند به صورت حمام یعنی 100 گرم كاكوتی در 3 لیتر آب جوشانده در وان ریخته داخل وان بنشینید.

 

 3. قاعده‎آور: به صورت جوشانده سه بار در روز 5 گرم در 150 سی‎سی آب استفاده گردد.

 

4. مقوی قلب: به صورت جوشانده 2 گرم در 150 سی‎سی آب جوش آورده 20 دقیقه دم كرده بعد غذا میل شود.

 

5. بادشكن: بعد غذا از دم كرده آن مانند شماره 4 استفاده شود.

 

6. خلط ‎آور: دم كرده مانند شماره 4 استفاده شود.

 

 

7. سیاه سرفه: برای سیاه سرفه 5 گرم كاكوتی را در 300 سی‎سی آب جوشانده و دم كرده روزی 3 فنجان بنوشند.

 

8. آهن بدن: چای كاكوتی بعد از غذا نه تنها مانند چای سیاه آهن بدن را دفع نمی‎كند بلكه هضم غذا را آسان می‎كند.

 

9. برونشیت: برای برونشیت مزمن از دم كرده كاكوتی 3 گرم در 300 سی‎سی آب روزی 4 فنجان میل شود.

 

10. خونریزی بینی: برای جلوگیری از خونریزی بینی از دم كرده كاكوتی استفاده شود و پنبه‎ای را آغشته به كاكوتی در بینی بگذارید.

 

11. سیاتیك: برای درمان سیاتیك از حمام كاكوتی مانند رماتیسم استفاده كنند، و همچنین كاكوتی را به صورت ضماد در محل سیاتیك بگذارند.

 

12. تقویت كننده نیروی جنسی: كاكوتی تقویت كننده نیروی جنسی آقایان است.

 

13. نوشیدنی خنک: در تابستان یك نوشیدنی خوب جهت خنك شدن بدن است.

کاکوتی،عرق کاکوتی


نوشته شده در : دوشنبه 30 مرداد 1396  توسط : jameol mozakhrefat.    نظرات() .

برچسب ها: سانس کاکوتی ، فواید عرق کاکوتی ، برگ های كاكوتی ، خواص كاكوتی ، گیاهان دارویی ،
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.